Aberatii de sfarsit de clasa a8a

“Praf asternut pe ciment strapuns de raze crude de soare tarziu”

Am trecut prin patru ani împreună, înghesuiţi într-o clasă de la etajul doi a unei clădiri vechi ce a învăţat material claselor I-VIII pe dinafară în timpul pe care l-a petrecut găzduind diferiţi elevi, diferiţi profesori, diferiţi directori.

În primele zile nici nu îmi trecea prin cap că acest vis frumos la care au contribuit douăzeci şi cinci de persoane – fără să punem la socoteală profii, care ne-au suportat gurile prea mari, bileţelele, neatenţia la ore sau remarcile nepoliticoase, şi personalul şcolii care ne-a fost alături, unii poate doar aduncându-ne zi de zi cosul cu cornuri si unt, ştiind că majoritatea vor ajunge pe podea sau tapet pentru pereţi, sau curaţând clasa goală după cursuri; clasă de a cărei uşi atârnă o plăcuţa veche pe care candva scria „VIII A” – se va termina atât de curând.

Noi. 8A. Doar un grup de adolescenti pe care dacă i-ai privi cu atenţie nu a-i zice că au ceva în comun. Dar avem: prietenia; chiar dacă uneori se manifestă prin palme, certuri sau idei trăznite ce nu îi amuză deloc pe cei ce au ghinionul să fie victimele acestora.

Acum patru ani noi şi doamna dirigintă aveam un vis: sa devenim un colectiv unit. Exceptând anumite momente în care ne vine să ne luăm de păr si apoi să plecăm pe drumuri total diferite, cred că am reuşit. Am ajuns din eu, tu, el, ea doar…noi. Şi nu am fi fost aceiaşi fără profesorii ce îşi sacrifică cel puţin o oră pe săptămână să îşi petreacă timpul cu noi. Cred că nu ar trebui menţionate orele în care primim puţină libertate şi suntem scutiţi de termeni, formule şi date care cu greu ne intră în cap; aşa că sar peste acest lucru, dar nu înainte de a adăuga ceva: „Mulţumim!”. Şi mulţumim că aţi rămas între aceiaşi patru pereţi împortiva dorinţei dumneavoastră de a pleca şi de a ne uita – desigur, ştim că nu aţi putea face asta. Şi nu în ultimul rând, mulţumim pentru înţelegerea de care aţi dat dovadă, oferindu-ne note mai mari pentru a ne ajuta să ajungem la liceul dorit. Chiar dacă uneori s-a întâmplat opusul şi am fost depunctaţi pe nedrept, tot profesorii noştri rămâneţi şi veţi fi in amintirea noastră pentru totdeauna, cu bune si cu rele.

Un mesaj pentru viitorii şi actualii elevi ai şcolii: apreciaţi munca depusa de aceşti oameni care ţn ciuda faptului că nu sunt plătiţi cum trebuie continuă să predea, şi asta pentru voi, pentru a vă oferi educaţia pe care o meritaţi şi de care aveţi nevoie pentru ca mai târziu să ajungeţi unde veţi dori.

Nu pot să închei fără să îi mulţumesc doamnei diriginte care s-a străduit să ne ţină în frâu şi să scoată tot ce e mai bun din noi. Asa ca mulţumesc! Un singur lucru mai am de spus: nu sunteţi doar profesorii si diriginta noastra, ci sunteti o parte din noi, din 8A, cei ce vor fi mereu in frunte, datorită tuturor celor menţionaţi mai sus.

Advertisements

15 thoughts on “Aberatii de sfarsit de clasa a8a

 1. gabi says:

  :(( frumos fragment:((

 2. Corina says:

  :(…si eu termin acum clasa a opta si nici nu imi vine sa cred cat ma doare ca ma despart de colegutzii mei….am plans enorm cand am citit aceste randuri…asta e…tre sa fim increzatori si sa mergem mai departe…multumesc frumos pt postare…e exceptionala:*

 3. CORNELIA says:

  “Super extraordinar ceea ce scrie acolo . Felicitari !”

 4. Adriana says:

  Frumos`.Aici chiar citesc si eu in sfarsit adevaru`.Ai scris prea frumos.Si eu sunt acum clasa a 8.O sa imi para rau de colegi mei:x Pentru ca tin mult la ei.Dar odata si odata tot trebuia sa se termine.

 5. `Claudia` says:

  `FrumOs fragmentul..si eu sunt clasa a-8-a…si sincer nu imi pare rau ca ma despart nici de profesori nici de colegi…pt ca profesorii sunt rai indiferent ca inveti sau nu..iar colegii..sunt si mai si..:-j vreau sa zik rai..in cei 4 ani petrecuti impreuna..doar si`au batut joc unii de altii..ma bucur sa stiu ca in curand scap de ei..;)))

 6. aly linca says:

  e ceva nemaipomenit…. nici nu imi vine sa cred cum au trecut acesti 4 ani:(((

 7. me bsm says:

  :((foarte emotionant si hazliu…insa foarte realist!

 8. madalina says:

  e super tare si adevarat acest text

 9. madalina says:

  e super tare si adevarat

 10. raluca says:

  sfarsitul clasei a8a reprezinta cel mai trist moment din viata mea ! unii suntem impreuna din clasa a1a chiar de la gradinita si imi pare rau ca acum ne despartim pt totdeauna .Au fost clipe de neuitat ,chiar si atunci cand ne certam sau eram certati de profesori ..cele mai frumoase clipe ..a8a B the best :x:((

 11. rus simona says:

  e ff faina dar miar trb o compunere pt cls a 8;))
  :):):)

 12. royale says:

  Of ce greu imi e sa ma despart de colegi megi :(( nu imi vine sa cred cat de repede au trecut 8 ani

 13. bianca says:

  sunt la inceputul clasei a8a si chiar imi pare rau pntru ca la sfarsitul anului scolar ma voi despartii de colegii si de profesorii mei deoarece ei sunt a 2 fam pt me sh pe d`na diriginta o consider ca o a 2a mama…

 14. Webal says:

  :))…Eu sunt extraordinar de bucuros ca s-a terminat ciclulu gimnazial !..
  Abia astept sa scap de colegi mei…acu trebe sa fac o comp. despre ce au reprezentat astia 8 ani de scoala..si trebe sa fiu un ipocrit pentru ca asa e societatea …ufff….cat de greu pot sa treaca 4 ani…

  Oricum comp. e frumoasa …

  Ps:”diriginta o consider ca o a 2a mama”…=))))))..

 15. Dana says:

  Foarte frumoase cuvintele!!!Pacat ca toti trecem prin aceasta despartire dureroasa!!:(

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s